Dag 15 – Min favoritfilm



The Incredibles. The Road to El Dorado. Ratatouille. The Iron Giant.

Är det inte lite lustigt att alla är animerade? Det var faktiskt inget medvetet val jag gjorde, det bara råkar vara så.

Dag 14 – Vad jag åt idag

Bilden är snodd från nån

Idag har jag ätit vaniljyogurt till frukost, spagetti och köttfärssås till lunch och köttfärslimpa till middag. Sen åt jag en lussebulle och två pepparkakor till kvällsfika.


Dag 12+13 - En person jag vill träffa

Dag 12- Någonting jag ångrar. Kom faktiskt inte på något specifikt här. Rent allmänt så ångrar jag väl att jag inte vågade göra vissa saker.


13- En person jag vill träffa



Brad Bird, har regisserat The Iron Giant, The Incredibles och Ratatouille. Otroligt duktig på det han gör, han är en stor inspiration för mig och det skulle vara riktigt häftigt att får träffa honom.

Födelsedagspresenter!





Detta fick jag på min födelsedag/födelsedagsmiddag.
* Pixar Short Films
* The Simpsons Season 3
* Pengar & Presentkort på H&M och Åhléns
* Ansiktsmask
* Örhängen
* Chokladtomte
* Strumpor
* En bok
* Chokladkalender
* Dator

Vilken tror ni att jag är mest glad för? Ja, självklart är det chokladtomten! Fast datorn var ju inte så pjåkig heller...
(Allvarligt, jag är superglad för allt, tack mamma och pappa och släktingarna!!)

Fredag den 25:e





På förmiddagslektionen skulle vi pitcha vår filmidé för 15-sekundersfilmen för läraren. Det var lite nervöst men jag tyckte att det gick bra. Läraren hade inte så mycket kritik förutom att jag kan få svårt att få in allt under 15 sekunder, så jag måste korta ner några delar. Det var kul att höra allas idéer, jag ser fram emot att se de färdiga filmerna!

På eftermiddagslektionen så satt jag och skissade på min storyboard. Jag ritar ju som en kratta men förutom det så är jag ganska nöjd med den so far. Måste bara korta ner den, den blev alldeles för lång. Ljuset i salen fungerade inte så vid tretiden började det bli riktigt mörkt, var tvungen att använda lampan på mobilen för att kunna se vad jag gjorde. Då tyckte jag att det var dags att dra sig hemåt. Kom hem 17:35, 17:50 kom de första gästerna som kom för att fira mig. Hann precis fixa till mig och städa rummet (aka slänga in allt i garderoben... vågar inte öppna den idag!) innan de kom. Kvällen var iallafall mycket trevlig, god mat och god tårta bjöds det på. Far höll även ett tal, det var lite kul.

Torsdag den 24:e





Min födelsedag började med att mina föräldrar väckte mig med sång och presenter och tårta. (Ni får se vad jag har fått i nästa inlägg). Sen åkte jag till skolan och när vi stod där utanför klassrummet kom fler och fler folk som vi inte kände igen. Tydligen så hade det rummet blivit dubbelbokat. Så läraren sa åt oss att gå och sätta oss medan han letade upp ett annat klassrum. Så vi satte oss och efter typ en kvart kom vår andra lärare till skolan och såg oss sitta där. Han såg vääldigt fundersam ut innan vi förklarade. Men han hittade iallafall ett rum, så en halvtimme in på lektionen kunde den äntligen börja. Det var redovisning på schemat, vi tittade igenom allas poser och fick gissa vilka känslor alla hade gestaltat. Det var riktigt kul! Sen visades alla animationer upp, var rätt nöjd över min, men fick inte så jättemycket kritik på den. 

Sen var det lunch och efter lunchen satte vi oss och började jobba på det vi ska vara upptagna med i 1 & ½ månad framöver, vår 15-sekundersfilm. Satt och funderade mellan några idéer och kom fram till en som jag gillar. När jag hade idén klar så åkte jag hem, hämtade ut ett paket på posten på vägen (present från min gudmor), och sen åt jag en god middag med mor & far. 

Är jättenöjd med min födelsedag, det var en bra dag och jag är superglad över presenterna.

Jag fyller år!



Det är min födelsedag idag! 20 år är jag nu fyllda! Har haft en jättetrevlig dag, men nu ska jag hoppa in i duschen och sen äta lite tårta. Ska visa det jag har fått imorrn eller lördag, ni får stå ut lite!

Tack alla fina vänner som har hört av sig. <3

Dag 11 – En bild på mig själv för ett år sen



Ehm ja... detta ledde till att jag var sjuk länge. Hade nyligen slingat håret mörkare. Och jag vet inte om det bara är jag, men det ser ut som om jag har gått ner i vikt sen dess. Och ser ni all snö vi hade förra året? Och de säger att de ska vara 8 grader imorgon... Åtta!

Tisdag den 22:a



Läraren skulle förklara en sak för mig, och visade ett exempel på hur man gör fel. Sen tyckte han att det var bäst att skriva att det var fel, med stort utropstecken, så att jag inte skulle bli förvirrad. Det var förmodligen smart.

Kom till skolan kvart i elva imorse, tänkte att jag skulle bli klar med min viktanimation idag, men har fortfarande lite att fixa på den. Det är ögonen som jag har problem med, de verkar "flyta runt" lite, så jag måste försöka ändra på det imorn. Har fortfarande en av poserna som jag inte riktigt är nöjd med, så ska jobba lite på den också. Deadline+födelsedag om två dagar, shit vad tiden går fort alltså!

Btw min lärare frågade något i stil med "du dör väl inte av den här uppgiften?" och jag typ Nej då. Fast jo, lite. Men det märks ju inte förns på helgerna.

Dag 10 – Mitt drömbröllop



Den här vet jag inte om jag kan svara på. För jag har verkligen ingen aning. Jag är inte en sån tjej som har planerat mitt bröllop sen jag var 5. Men jag vet iallafall att jag vill ha en vit lång klänning med halterneck/axelbandslös. Och jag vill att det ska vara ganska stort, alltså rätt mycket folk. 

Nej, det är ungefär så mycket jag har planerat där. Det får komma när det kommer, har ingen direkt brådska med sånt.

Dag 9 – Mina mål/drömmar/önskningar



Den här är svår. Alltså, för första gången i mitt liv så kan jag svara på den här frågan. Jag vet vad jag vill. Och det kanske är det som är det läskiga. Man kan ju misslyckas. Just därför är den här frågan svår. Å ena sidan så vill jag berätta för alla och få er förstå. Å andra sidan vill jag hålla tyst och berätta efteråt, när jag vet att det har gått bra. För det är så jag brukar göra. Men det går ju inte. Okej, here we go.

Mitt mål, min dröm här i livet, är att komma in på en bra animationsskola (etta på listan, iaf för tillfället, är Calarts) och sedan jobba inom animation på Pixar (alternativt Disney, möjligtvis Dreamworks.)

Kameleontkatten



När mor är borta passar min kisse på att göra sånt som han vanligtvis inte får... som att ligga i soffan till exempel. Men han är ju smart, så han försöker vara en kameleont och passa in i omgivningen så att man inte ska se honom. Resultat? Tjaa, det fungerade ganska bra, ända tills han rörde på sig och jag hörde bjällran på hans halsband. Busted!


Dag 8 – Bild på mig och min bästa vän



Det var lite svårt att hitta bilder på mig+nån... Fick ta till en gammal bild på slutet, från avslutningen i nian. Nej jag vet inte vad jag gör med mitt ansikte på den bilden, men strunt i det!

Jag har inte en bästa vän, jag har flera. Sådetså.


NästanFödelsedags-Firande! (Del 2)



Alla bilder snodda från Caisa. Såhär såg jag ut när jag öppnade paketen, A big smile on my face :D Älskar alla presenterna, är så himla glad för dem!


NästanFödelsedags-Firande! (Del 1)

 



Åh, hade det så trevligt igår! Träffade mina allra bästa vänner och fikade och firade min kommande födelsedag. Det blev mycket snack och presentöppning och promenering och skratt. 

Tack <3


Fredag fredag



Bra fredag. Lång skoldag, men trevlig. Fick en hel del gjort men blev dock inte klar som jag hade hoppats. Nåväl, förhoppningsvis blir jag klar i början av nästa vecka.

I slutet av dagen (tjugo över fem) när det bara var jag och läraren kvar i rummet tyckte han att jag skulle ta helg. Min hjärna hade lagt av redan för länge sen så jag fick hålla med honom och ge upp för veckan. Och just nu känner jag mig helt död så jag ska sova. Godnatt!

Dag 7 – Min favorithögtid





Jul, absolut. Älskar julen. Stämningen, all julmusik, träffa släkten och alla paket såklart. 

Förresten så ska vi vara fler än vanligt i jul, och vi diskuterade hur vi skulle få plats med alla paket under granen. Mitt förslag var att vi skulle ha en tall istället för gran. Ja menar hur bra är inte den idén?

Köpt



Sprang in i Solna Centrum på hemvägen idag och hittade denna på H&M. Den var på rea så... ja, hej impulsköp. Provade den när jag kom hem och den är galet lång, den är längre än flera av mina klänningar, så jag tror att jag ska klippa av den (om jag vågar!). Men annars var den väldigt söt och mysig. :) Får väl ta och fota en bättre bild någon dag, när jag har klippt den för som alltid så är den mycket finare på.

Nej nu ska jag hoppa i säng, Fredag imorn!

Dag 6 – Typ av killar jag faller för


Random bild, fotad av Caisa.


Hmm, den här var svår. Jag faller för roliga killar. Kan de få mig att skratta så faller jag direkt. Och snälla. Har nog aldrig riktigt fallit för den där "tuffing"-attityden. Sen måste jag också tycka att de är attraktiva. Vanligtvis så brukar det komma med de två förstnämnda, men ändå. Observera att jag säger inget om hur de ska se ut, men att jag ska tycka att de ser bra ut. 

Jag tror inte att jag kommer på något mer...

Dag 5 – Ett Foto I Timmen


10.00 (alla tider är ca. Försökte fota varje heltimme men det gick lite sisådär.)
Glömde fota på morgonen innan jag stack hemifrån  så första bilden är när jag satt på bussen i solen påväg till skolan. 


11.00 Satt i salen och väntade på att lektionen skulle börja. Min lärare har en såndär svamp som bakgrundsbild på sin dator.


12.00 Här hade lektionen precis börjat igen efter rasten, och läraren gick igenom modellering av gubbe.


13.00 Satt vi och åt lunch. Det var helfullt i matsalen så vi gick ner för en trappa vid något ställe och där fanns det ett bord. Lite öde och udda, men det fungerade iallafall. Fast det var lite opraktiskt att springa över halva skolan för att värma maten och sen tillbaka igen.


14.00 prick så gick jag och en klasskamrat runt och letade efter lediga datorer. Hittade två men det visade sig att det var något fel på dem. Men sen kunde vi iallafall slänga ut några och ta deras platser (moahaha). Och då satte jag mig och jobbade med min viktanimation.


15.00 satt jag och jobbade med samma sak.


16.00 samma sak... Men det gick rätt bra, tyckte att jag fick till det till slut. Nästa gång jag jobbar med den så ska jag ta ut rörelserna ännu mer och lägga på ännu mer tyngd, men so far so good :)


17.00 satt jag på tunnelbanan och lämnade precis Kista.


18.00 Var jag tekniskt sett inne på Ica, lämnade in två lotter och fick lite pengar. Såg också att de sålde chokladtomtar, jag var sååå sugen på att köpa en. Men jag behärskade mig. Fast jag vill verkligen ha en... Iallafall. Sen tog jag bussen den sista biten hem.

10.00 (alla tider är ca. Försökte fota varje heltimme men det gick lite sisådär.)
Glömde fota på morgonen innan jag stack hemifrån  så första bilden är när jag satt på bussen i solen påväg till skolan.

Måndag den förskräcklige



Måndag ja... Hade redovisning. Vi tittade på allas bilder i en slideshow. Det var över 600 stycken. Det tog en stund. Men det var kul att se alla andras, man tolkar ju alltid uppgifter olika, även om ganska många var inne på samma spår. Sen skulle tydligen man gå fram och berätta för alla andra vad man hade gjort och så. IIP. Som tur var så är vi väldigt många, så läraren sa att alla inte skulle hinna, så han skulle bara välja några som skulle få gå fram. Snacka om en nervös halvtimme där jag satt och hoppades att han inte skulle välja mig... Ja okej, jag hade väl inte dött om jag hade behövt gå fram, men ändå. 

Sen efter lektionen så satte jag mig och jobbade. Ska animera en vikt-relaterad rörelse, det går rätt bra men jag skulle vilja komma på något annat, då min idé är väldigt oorginell... Det känns som om alla gör att han lyfter ett föremål. Ska försöka göra klart den så snart som möjligt, så kan jag göra någon mer sen.

Imorgon blir det dock till att börja på nya modelleringsuppgiften. Vi ska modellera en människa! Det kommer nog bli svårt, men lärorikt. Nej nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag försöka hoppa i säng i tid idag. Ha de gött!

Dag 4 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig


Fotad på toa i skolan. Fint ska det va.

Ja, såhär såg jag ut idag. Vet att jag sa att jag kanske skulle skriva två inlägg igår men ärligt talat så gick jag bara runt i mysbrallor igår, och dessutom så passar det bättre att jag gör EFIT imorgon, med tanke på att jag hade redovisning idag.

Så vad har jag på mig? Kavaj från H&M, tröja från Hollister, gråa jeans, elefanthalsbandet, armband+klocka+ring var studentpresenter, och den andra ringen (som inte syns) tror jag är från H&M. Och så hade jag mina beiga klackar från Scorett.

Dag 3 – Min favoritårstid

Glömde att lägga upp igår, nu är frågan om ni ska få två inlägg idag eller om jag tar dag 4 imorgon...



Jag vet inte om jag har en favoritårstid direkt, jag är så glad att jag bor i Sverige som byter årstid fyra gånger om året. Men jag måste erkänna att jag är väldigt svag för vintern. Jul, nyår, all snö, skidåkning... Ja, just nu längtar jag!

Parallellplugg





Ja såhär blir det när man läser två kurser samtidigt, man får parallellplugga lite. Övre bilden är till kursen 3D-modellering, och undre är till Intro3D2. Skulle försöka få honom att se nyfiken ut, men jag vet inte om jag riktigt lyckades. Men det är inte deadline på det förns den 23:e, så jag har tid nästa vecka att fixa den. 

Är ganska så nöjd med min "ytterplats" (övre bilden). Lite saker skulle jag nog vilja ha gjort annorlunda, men på det stora hela är jag nöjd. Kommer säkert känna annorlunda på måndag under redovisningen men ska försöka se det positivt och lära mig av det. 

Satt i skolan från kvart i 10 till 18.00 idag, med typ 20 minuters lunchbreak. Lång dag. Men den var rolig också. Snackade med båda lärarna om lite grejer så det känns rätt bra.

Fick förresten nyss reda på resultatet på tentan, det blev ett C! Är så sjukt nöjd och glad, efter att ha varit orolig för att få ett F (underkänt) i två och en halv vecka så känns det jääkligt skönt. Också med tanke på att jag bara hade pluggat på ungefär 2/3 av allt man skulle plugga på... Ja ni fattar grejen. Nej nu ska jag sova. Godnatt!

Dag 2 – Innehållet i min väska



Detta är min väska, eller ja den som jag använder mest; min skolväska.

Vad som finns i:
Anteckningsblock, broschyr om ergonomiskt datorsittande, pennskrin, studentkårsband, plånbok, Vitamin Well (dricker denna nästan varje skoldag, så därför finns en sån nästan alltid i väskan), lunchlåda (fast det ligger inte alltid en halvuppäten pannkaka där, ibland är det halvuppäten pasta. Och ibland är den faktiskt tom.) (Diskade lådan direkt efter att bilden togs, bara så att ni vet). Sen har jag en bussremsa (utifall att busskortet skulle sluta fungera eller så), nyckar+usbminne, plåster, nyckelkort till skolan, 5 läppglans (jag tror att två av dem är slut), fickspegel, ipod och idag låg även ett halsband där, då det var jobbigt att ha under halsduken så jag tog av mig det. Sedan brukar min scarf/halsduk ligga där medans jag är i skolan, och självklart så finns telefonen oftast där (såvida jag inte är hemma dvs.), men jag använde ju den till att fotografera.


Dag 1- En bild på mig + 10 Fakta


Ni får en riktigt gammal bild bara för skojs skull...

 

10 saker om mig som ni kanske (inte) visste!

1. Jag läser 3D-animation på universitetet.

2. Jag är otroligt kräsen när det gäller mat.

3. Jag älskar att läsa men kan inte minnas senaste gången jag läste en bok.

4. Har haft två sköldpaddor.

5. Är inte så förtjust i att ha på mig kjol/klänning, ändå så hänger rätt många sådana plagg i min garderob. (Jag är byx/jeanstjej)

7. Jag är rädd för hästar men red i ca två år.

8. Har rätt dåligt självförtroende men min hjärna väger upp det med att tänka att jag är snygg och duktig på alla sätt. De tankarna försvinner direkt när jag träffar någon/gör något och inser att så inte är fallet.

9. Jag har bott i samma hus hela mitt liv.

10. Har nästan aldrig skrivit något väldigt personligt i bloggen/på facebook/twitter. Sånt håller jag i huvudet.

"Jag vill ha bild, t.ex."



Började dagen med en föreläsning i animationshistoria. Vi hoppades att det skulle handla om Disney då vi var inne på 30-talet, men tydligen så blir det nästa gång... i December! Suck. Men vi fick iallafall se första framträdandena av Betty Boop och Popeye The Sailor, så det var ganska intressant. Och lite King Kong också.

Efter lunch så var det föreläsning om anatomi, mycket intressant! Föreläsningen slutade lite tidigare så jag satte mig och jobbade en stund innan jag stack till stan och träffade Elly. Mycket trevlig dag. Imorrn blir det en föreläsning och sen jobb jobb jobb, så det blir nog en lång dag.

Ursäkta att detta blev ett väldigt snabbt och hastigt skrivet inlägg, skulle igentligen gått och lagt mig för länge sen. Min iPod dog så jag var tvungen att återställa den och lägga till låtar igen, därför så fastnade jag här. Men nu ska jag hoppa i säng. God natt!

16 dagar

Tänkte göra den här listan, börjar imorgon. 

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig
Dag 2 – Innehållet i min väska
Dag 3 – Min favoritårstid
Dag 4 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig
Dag 5 – EFIT (ett-foto-i-timmen)
Dag 6 – Typ av killar jag faller för
Dag 7 – Min favorithögtid
Dag 8 – Bild på mig och min bästa vän
Dag 9 – Mina mål/drömmar/önskningar
Dag 10 – Mitt drömbröllop
Dag 11 – En bild på mig själv för ett år sen
Dag 12 – Någonting jag ångrar
Dag 13 - En person jag vill träffa just nu
Dag 14 – Vad jag åt idag
Dag 15 – Min favoritfilm
Dag 16 – En låt som gör mig lycklig

Måndag den fule



Förstår inte varför folk klagar så mycket på Måndagar, är det inte den bästa dagen på veckan? (Nej, okej det är den inte. Men det är ju inte den värsta!)

Hade gästföreläsningar idag, inte så roliga som jag hade hoppats. Det handlade om färg och form, men det mesta gick ut på att föreläsaren visade bilder av olika konstverk. Och några filmer på kattdjur. Det var nog den bästa delen. Till och med min ordinarie lärare såg lite uttråkad ut (jag ritade av honom, inte så likt men han satt ungefär sådar!... ja ni får ju tänka bort Homer Simpsons huvud då...) men han kanske bara var lite måndagstrött. Men jag får erkänna att föreläsaren var väldigt kunnig om det hon berättade om. 

Andra föreläsningen slutade runt 20 över två, så då satte jag mig och jobbade till 17.00, sen stack jag hem. Imorgon börjar jag 12.00 (jag vet, en sån löjlig tid! Men enligt läraren så var det antingen 12 eller 8.00. Jag gillar 12 bättre...) Det ska bli skönt med lite sovmorgon, var ganska precis att jag hann med bussen imorse. 

Nej nu ska jag gå och göra något ovettigt. Trevlig kväll!

Dagens



Jag vet, hemskt ljus och dålig kvalité, but what to do? Det blir ju mörkt så fort.

Hade på mig min nya kavaj idag, är så himla glad för den. Den har blått foder, jättesnyggt när man viker upp armarna. Köpt på H&M för 300 spänn. Sen hade jag på mig mörkblå jeans och mörkblått linne (Ja allt ser ju svart ut på bilden eftersom jag drog ner mättnaden). Elefanthalsbandet fick jag av mamma (aka hon ville inte ha det så jag tog det) häromdagen, ingen aning om var det är ifrån.

Mycket om lite (aka Fredag)


Alla läser tidningen


Slowmotion-slagsmål!

Vi hade en mimare som gästföreläsare igår, riktigt roliga lektioner blev det! Vi fick prova att röra på kroppen på olika sätt, point-fixera (tror jag att det hette), olika gångstilar med mera. Vi fick även jobba med ballonger och tillexempel låtsas att den var jättetung eller att den var fastklistrad på handen. Sen skulle vi spela upp en liten scen i par som hade med ballongen och göra. Jag och han jag jobbade med gjorde en kort bit där ballongen var jättelätt när jag höll i den, men blev jättetung när han höll den. När vi skulle visa upp det så sprängde han dock ballongen, så vi fick ta en ny.

Efter lunchrasten så fortsatte vi med övningar, i en av dem skulle vi kasta en boll till de andra i klassen, och fortsätta kasta i samma mönster. (Alltså man får alltid bollen av samma person och kastar den alltid till samma person). Mimaren slängde in fler och fler bollar, och sen skulle vi gå runt i rummet, och det blev ju lite kaosartat. Men kul var det, hela dagen påminde mig mycket om teaterlektionerna. 

Vi gjorde även en övning med en tidning (bild 1), så alla satt med en tidning i handen och låtsades läsa. Det roliga var att det kom in en man i rummet och tog upp sin egen tidning! Han trodde nog att det var något läsrum eller något... Mot slutet av dan så fick vi improvisera fram en slowmotion-fight (bild 2), det var jätteroligt men otroligt svårt. Men jag måste säga att det var lite kul att "slå till" sin lärare. 

Efter lektionens slut så satte jag mig och jobbade i ungefär två timmar, det gick rätt bra och jag kom en bit, så det kände skönt.

Finns så mycket mer jag skulle kunna säga om dagen, men jag tror inte att någon är intresserad så jag låter nog bli. Kommentera om du läste hela vägen!

RSS 2.0