Mattisborgen och greenscreen

Ni ser väl vad läraren ritade på tavlan? Just det, Mattisborgen.

På fredagens föreläsning så fick vi leka lite med greenscreenen. Jag var inte framme själv och spelade in något, men det var kul att se de andra hitta på saker. På eftermiddagen så satt jag och thumbnailade en av mina scener som jag ska animera. Sen stack vi och såg The Avengers, den var riktigt bra! 

Idag har jag försökt plugga hela dagen, men det har gått lite halvbra. Eller rätt dåligt snarare, men nu är jag på rätt väg iallafall. Ska få lite till gjort innan jag ger upp för dagen. 

I övrigt så tänker jag massor på framtiden, det är lite dags för det nu, med en månad kvar i skolan. Och ja det är hektiskt som tusan just nu och en månad framåt men jag ska försöka blogga lite ändå, mest för min egen skull.

Ännu en onsdag passerarJag hade ingen bild så jag tog en från i förrgår. Blommor!

Började dagen med animationshistoria, jag vill säga att det är mina favoritlektioner, men jag tycker om de andra lektionerna också så det kanske inte stämmer helt. Men det är kul. Hursomhaver. Efter lunch började jag animera på min första scen i vår projektfilm. Ahh, det är så kul! Det känns verkligen som att jag har blivit så mycket bättre än för bara några månader sen. Masterclassen hjälpte säkert en hel del också. 

Nu måste jag göra lunch till imorrn, fast jag vet inte om vi har någon mat. Måste nog handla imorrn. 

Tisdag morgonGodmorgon!

Fick lite tid över och jag kände för att säga hej. Hej! Ska alldeles strax börja röra mig mot bussen och åka till skolan. Vi ska ha mer rörelselära tror jag, och sen när den lektionen är slut så blir de te att sitta och animera. Animera första scenen och den ska vara klar om en månad. Hur ska detta sluta?

Katten kom och "väckte" mig imorse. (väckarklockan hade ringt men jag hade inte gått upp). Det är bara för att mamma och pappa är borta, han liksom måste väcka någon. 

Oj nu blev klockan mycket, mot bussen!


Animation Masterclass dag 2

Några bilder från i fredags. Vi var på ett gymnasium som hade animationsinriktning så vi fick gå och titta på deras animationsstudio, det var kul att se. 

Nej, tillbaka till pluggandet.


AnteckningarRenskrev alla anteckningar jag tog på masterclassen, det blev ju en del. Sen har jag ägnat dagen åt att börja thumbnaila mina scener, det går väl lite sisådär. Men jag tror det kommer hjälpa otroligt mycket när jag börjar med själva animationen sen, så det är bara att fortsätta försöka. Ska sitta och inspireras lite nu och sen börja laga middag, och sen tillbaka till ritbordet (ritbordet är symboliskt). I någon ordning.

Förresten så var andra dagen av masterclassen minst like bra som den första. Vi fick se föreläsaren animera en liten walk, det var väldigt inspirerande. Det var sååå värt pengarna, och jag ser fram emot att animera nu med allt detta nya i huvudet.


Lång dagTänkte att jag skulle uppdatera lite medans jag ligger och smälter middagen. Masterclassen har varigt riktigt intressant och inspirerande. Föreläsaren vet verkligen vad hon pratar om, och dessutom så verkar hon väldigt trevlig. Hon pratade mycket om vad som är viktigt att tänka på när man animerar. Känns som allt jag har gjort hittills har jag gjort fel. Men det är nog bra, jag ser fram emot att animera med allt detta i huvudet. Iallafall så det har varit en bra, om än väldigt lång, dag. Vaknade tio i 6 imorse, åkte 7 och kom hem 19.00. Och samma sak blir det imorrn. Så nu ska jag hoppa in i duschen och sen soova. Underbart.


Animation Masterclass


bild härifrån

Imorrn ska jag på Animation Masterclass, föreläsningar som hålls av en fd Disney- animatör (hur coolt?!) Ser fram emot det, det kommer nog bli riktigt intressant. Det enda negativa är att jag måste gå upp tidigt, lite för tidigt för min smak. Men man får väl offra lite. 

Nu ska jag gå och laga lite lunch och sen försöka sova, hare!


Motion Capture i skolan
det här med att bjuda på sig själv ja...


två första bilderna fotade av Z

Igår fick vi prova på mo-cap (motion-capture)-"dräkten" i skolan. (detta var bara sladdarna och så, det fanns en riktig bodysuit men tydligen så var den väldigt liten och inte så fräsch... De sa att den inte luktade så gott, jag tog deras ord för det...) Jag ville absolut inte göra det i början av dagen men mot slutet så var jag lite sugen och tur var det, det var väldigt roligt! Och det kändes ju lite småcoolt att springa runt i de där sladdarna... Fast sen kanske klackskor inte var det smartaste valet, men men. Hursomhaver, väldigt kul upplevelse.

Idag
började dagen med redovisning, följt av lunch, följt av en till redovisning. Och sen lite plugg på det. Gick ganska bra på alla delarna, fast jag blev så galet trött mot slutet av dagen. Ska försöka gå och lägga mig tidigt. (också för att jag ska upp tidigt imorgon, men det tar jag i nästa inlägg, det här börjar bli lite för långt.)

Nytt bland telefonens bilder


Var och såg på Dirty Dancing på Chinateatern, mycket bra men väldigt exakt som filmen.


Snön kom tillbaka, buu!


Var hemma hos en klasskompis och käkade middag. Såg också på Oceans 12 & 13, men jag tycker fortfarande 11:an är bäst.


Plugg: en liten humla som jag satte eld på. Men det är okej, jag gjorde regn också så elden dör ut.


Påsk 2012

Jaha, då var det påsk igen. Var hemma hos farfar igår och rensade lite hans lägenhet eftersom han ska flytta och gick på stan lite och åt påskmiddag med en del av släkten. Det var trevligt. Sen blev det såklart äggletning, så nu har jag lite gott att tugga på medan jag pluggar. Har två redovisningar på onsdag så det är lite tajt just nu, men det ska nog gå bra.

Ska mig ut och jogga lite snart, så fort jag har smält lunchen.

Sitter också och försöker bestämma mig om hösten, vilket är helt omöjligt. 8 dagar kvar...

RSS 2.0