Utvärdering av 2011Detta inlägget är tidsinställt, när det publiceras så står jag nog utanför stugan i Lofsis, och tittar på raketer. GOTT NYTT ÅR!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?


Började plugga på universitetet.

Har du några nyårslöften?

Sen förra året, inte direkt. För i år, har inte tänkt ut de än. Håller er uppdaterade när jag har bestämt mig!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja (inte så nära vän iof.)

Vilka länder besökte du?

Grekland

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?

17/1, när jag började på universitetet första gången, och 26/8 när jag började andra gången.

Vad var din största framgång 2011?

Hmm, att jag kom in på kursen, att jag har klarat allt som jag har klarat och att jag har kämpat så.

Största misstaget?

Jag vet faktiskt inte. 

Bästa köpet?

Kurslitteraturen och datorn. (Även fast jag inte betalade för den sistnämnda)

Vad spenderade du mest pengar på?

Teaterbiljetter och kurslitteraturen var nog det som jag spenderade mest pengar på som enskild sak. (Iallafall vad jag minns.) Annars är det väl kläder i det långa loppet.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Absolut. Både små och stora saker, för många för att räkna upp.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?

Skyscraper- Demi Lovato, My heart is refusing me- Loreen, Lipstick- Jedward.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Definitivt gladare! 

Vad önskar du att du gjort mer?

Gjort något den tid jag inte gjorde något. Och träffat vänner mer. 

Favoritprogram på TV

The Simpsons, särskilt att lyssna på kommentatorspåren. 

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

Var i skolan och hade redovisning och pluggade, sen åkte jag hem och åt en god middag med mor och far. Släkten kom och firade mig dagen därpå och lördagen innan så fikade jag med tjejerna. 

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?

Jag vet inte, men jag är rätt nöjd. Tror att jag har lagt mer tid än tidigare på kläderna och mitt utseende rent generellt.

Den bästa nya personen du träffade?

Människorna i skolan. 

Vad tänker du ändra på tills 2012?

Jag vill bli starkare psykiskt, och bättra på mitt självförtroende. Jag vill bli starkare fysiskt och få in en träningsrutin.

God Jul(gammal bild, förlåt för det. Tror inte att jag har tid att fota ny+redigera+lägga upp senare. Sitter fortfarande i morgonrock.)

God Jul alla! Hoppas ni får en riktigt trevlig dag!

JulklappsinslagningSitter här och slår in julklappar. Jag kan inte förstå att det är julafton imorgon. Hjälp. 

Veckan som gick
Blev sjuk i helgen, som ni redan vet antar jag, men blev frisk på onsdagen. Hade animationshistoria och jobbade med filmen. Och jag bjöd människor på pepparkakor. Torsdag jobbade jag med filmen nästan hela dagen och sen köpte jag julklappar. Idag var jag i skolan från typ kvart i tio till halv tre. Och jobbade med filmen. Såklart. 

Nu ska jag gå och lägga mig, är jättetrött (gick ju faktiskt upp 7 imorse)

JullistaPepparkakor - Lussebullar
Ischoklad - Marsipan
Köttbullar - Prinskorv
Julkorv - Julskinka (inte särskilt förtjust i någon av dem)
Lax - Sill (se previous)
Revbensspjäll - Janssons frestelse (nu börjar det här bli löjligt.)
Ris a la malta - Risgrynsgröt
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Ge - (Alltså det är jättekul att ge om man har hittat bra saker men ja menar, kom igen)
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender (Har aldrig haft en paketkalender men jag älskar idén!)
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst (Vad är det här för jävla stolpskott, det ska ju va Arne Weise!)

Hur och med vilka ska du fira jul i år?
Ska vara hemma, nästan hela släkten på pappas sida kommer hit (vi kommer bli 16 pers!). Hur? Jullunch, Kalle Anka, klapputdelning och sådant.

Vad önskar du dig i julklapp?
En Simpsons säsong, Steve Jobs bio, presentkort, iPhoneskal, och lite mer tror jag men det har jag glömt.

Vilken scen är bäst ur Kalles Jul klockan 15 på julafton?
Julklappsverkstaden! Är det bara jag som har undrat om man verkligen kan måla med shack-rutig färg?

Brukar dina julaftonar leva upp till dina förväntningar?
Jo det tycker jag. Jag har insett att det inte riktigt blir som när man var liten, utan man får bara leva i nuet.

Har du firat jul utomlands någongång?
Nej det tror jag inte. 

Vilket jullåt är den bästa?
Julen är här (heter den så?). Alltid älskat verserna.

Vilken julfilm är den bästa?

Vet inte, jag har alltid älskat en som vi har stående nere i källaren 90% av året, den brukar åka upp med julpyntet. Tror att den kan heta Tomtarnas jul eller något sånt. Jättemysig!

Har du varit Lucia någongång?

Jag vet inte, jag vill säga nej men min mor hävdar på motsatsen. 

Berätta om ett julminne som betyder mycket för dig:
Hm, jag tror ett av mina starkaste minnen är för några år sedan, då vi firade med våra kusiner. Jag, bror och våra två kusiner fick alla varsin Beyblade i julstrumpan, vi lekte med dem halva dagen, det var jättekul! (Ja, när jag sa att det var några år sedan så kanske det var ganska många år sen... vad vet jag, tiden går ju så fort...)

Stress (läs ej under stress)Sitter och känner mig riktigt stressad just nu, så vad är bättre än att slösa tid på att skriva om det?

Jag är stressad för att vi har två stora uppgifter som ska vara klara den 12:e januari. Jag är stressad för att vi dessutom har en hemtenta som jag inte har börjat på, som ska in samtidigt. Jag är stressad för att jag vill följa med familjen och åka skidor efter jul, men jag inser att jag då inte kommer att kunna plugga på fem dagar. Jag är stressad för att jag inte kommer att kunna plugga på julafton. Jag är stressad för att jag är sjuk och inte kan åka till skolan, där jag pluggar mycket mer effektivt och dessutom lättare kan få hjälp. Och jag är stressad för att det är julafton om 5 dagar och jag har fortfarande julklappar att köpa, har inte hunnit komma i julstämning och jag vet inte vad jag ska ha på mig på julafton. 

Så ja, det är statusen för mig nu. Och all denna stress gör att jag sitter och gör vadsomhelst annat än att just plugga, just för att det är stressigt. Och då är frågan, bör jag försöka tänka på annat och lugna ner mig en stund, eller bör jag sätta mig ner och plugga?br /

Birthday gal!

I lördags (den 10:e) så fyllde ju Caisa 20 bast, och det firade vi med fika, spel och stadspromenix. Väldigt trevligt var det, och som alltid så blir det väldigt mycket skratt med dessa tjejer! Grattis igen!


Vecka 50


Vi kan ju låtsas att det var meningen att bilden skulle bli såhär.

Sitter här sjuk så jag tänkte att jag kunde blogga lite om veckan som gått, nu när jag har lite tid. Måndag, tisdag och onsdag hände ingen särskilt. Hade föreläsningar och jobbade med kvinnan. Det går rätt bra, fast jag känner att jag ligger lite efter. Igår (torsdag) så redovisade vi vårt arbete hitills med 15-sekfilmen. Känns skönt för nu kan vi äntligen komma igång med animationen. Satt i skolan till runt 18 och jobbade med första scenen. 

Idag när jag vaknade så bestämde jag mig för att jobba hemifrån, då en dum förkylning har tagit tag i mig. Funderade först på att åka till skolan ändå, men tänkte att det är nog bäst att ta det lungt så kanske jag blir frisk igen fortare. Så jag har suttit hela dagen och pluggat, jobbar nu med scen 3. Som jag nu måste återvända till. Ska blogga om i lördags också men det får nog vänta tills nästa gång jag tar pluggpaus.

Min namnsdagSom mor påminde mig om imorse så var det min namnsdag idag. För mitt andranamn alltså.

Kom till skolan väldigt tidigt för att jag hade tagit en buss tidigare utifall att det var problem pga snöstormen. Vid 10 när lektionen skulle börja så kom lärarna och det var bara jag där. Alltså. Sen vid 10 över så hade några till kommit, så vi var väl totalt 5 elever på lektionen. Vad gör alla igentligen? Iallafall så ägnade vi lektionen åt att föra in referens-materialet på datorn och klippa upp det. Sen började jag förbereda för att blocka ut animationen. Sen stack jag hem vid 17-tiden. 

Kul och produktiv dag :-)

FilmdagIdag i skolan så har vi filmat referensmaterial till 15-sek-filmen. Det var superkul! Var inte så jättepepp på det imorse, men det var faktiskt väldigt roligt och lärorikt. Kände mig väldigt mycket som en regissör (well, jag är ju regissören, duh!) när jag fick ställa in kameravinklarna och regissera hur "skådespelaren" (aka stuntmannen) skulle röra sig. Imorrn ska vi föra in det filmade i datorn och börja blocka ut animationen. I'm so excited! 

Nu ska jag ta av sminket, hoppa i dushen och sen käka middag. Låter inte helt fel.

Walt DisneyHade en så intressant föreläsning idag, den handlade om Walt Disney. Från 1921, då han började jobba inom reklam, till Snövit kom ut 1937. Han var verkligen en drivande och intressant människa! Vet inte hur många gånger han och hans företag var påväg i konkurs, men han lyckades vända det (med råge!). Men intressant nog så slutade han rita väldigt tidigt och filmproduktion blev något han "skötte med vänster hand", för att ägna mer fokus på Disneyland och annat.

Några länkar för er som är intresserade:


The Four Musicians of Bremen (En av de äldsta Walt Disney-kortfilmerna.)
Steamboat Willie (Walts första dundersuccé)
Three little pigs behind the scenes (Denna är arrangerad, men den är intressant att se ändå!)
Snow White
Mickey Mouse Voice Recording (Walt gör rösten till Musse, resultatet är här)


Dagen och ny t-shirtTror att det är tisdag. Försov mig imorse, hade tänkt gå upp lite tidigare och plugga men istället så fick jag skynda mig och fick knappt någon frukost, haha. Men så kan det gå. Hade en föreläsning och sen åkte jag hem. Har pluggat lite och nu ska jag göra middag. Imorrn har vi två föreläsningar innan lunch, bäst att jag äter en rejäl frukost!

Köpte förresten t-shirten jag har på mig igår. Brukar väldigt sällan ha t-shirts men nu blir jag faktiskt sugen på att köpa fler!

Välkommen December

Jag kan inte tro att det redan är December! Vad hände med November? Och Oktober för den delen... Hursomhelst, December börjar bra. Kom till skolan kvart i tolv idag, skissade om min storyboard, åt lunch vid halv ett, sen gjorde jag mina storyboards i Illustrator (länge sen jag använde det programmet!) och till sist började jag med min animatic. Är nästan klar med den, ska finslipa lite på den imorgon. Satt kvar till 18:30, och då var jag sist i klassrummet. 

Kom hem 20.00, åt middag, har bloggat och nu ska jag hoppa i duschen, och sen försöka få lite sömn. Trevlig kväll!

Dag 16 – En låt som gör mig lyckligDenna låt gör mig så glad! Den får mig att tänka på allt jag gillar i mitt liv. Den är också en av mina favoritlåtar. 

Så, det var sista punkten i 16-dagars-utmaningen! Fast det tog mig 21 dagar att bli klar med den, hehe... Det var en rätt kul lista, kanske gör fler om jag hittar.


RSS 2.0