I skolanSitter på lektion just nu. Vi har en föreläsning om ett program som bara spel-eleverna ska jobba med, så min klass sitter och lyssnar med lite halvt öra. Spel och "film"-eleverna läser nämligen samma kurs, så vi får lite speciella regler. Ska börja med uppgiften efter lunch, så jag kommer nog åka hemåt runt 15.


Hektiska 26 timmarBörjar väl med att berätta om igår, måndag. Dagen började relativt lungt, några i min grupp fixade med det sista på animationen medan andra renderade. Själv började jag skriva lite på det vi skulle lämna in skriftligt. Fram tills lunch så gick det ganska bra, men sen började problemen... Jag tänker inte räkna upp alla problem vi fick, men det var många! Bland annat så fick vi rendera om fyra gånger dels för att det inte fanns plats på datorn och dels för att arbetet försvann när vi böt dator. Sedan hade vi inte alla personers arbete så tillslut vid halv sju så fick vi ge upp för dagen och gå hem. En kille tog på sig att göra klart det sista eftersom han bor nära skolan och kunde åka dit tidigare imorse. Så jag åkte hem, åt, duschade, renskrev det skriftliga och hoppade i säng.

Så idag, tisdag, åkte jag in en halvtimme tidigare. Väl i skolan så gjorde jag det sista som behövdes göras, och sen samlade vi ihop allt på ett usb. Och det låter ju väldigt enkelt, men självklart inte. Ingenting gick enkelt. Men vi blev klara typ tre minuter efter att lektionen startade, så vi kutade till lektionen och fick redovisa direkt. Snacka om att bli klar i sista minuten!

Själva redovisningen gick väl sådär, kom inte på så mycket att säga, plus att jag var nervös och fortfarande stressad och det gjorde ju allting värre. Men men. De andra grupperna hade väldigt bra filmer, och några hade animerat sina scener så sjukt bra. Nu i efterhand vet jag ett par hundra saker som jag skulle vilja göra annorlunda, men det är ju inte så mycket att göra nu. Nu är det bara den nervösa väntan på betyget kvar... gulp.

ShoppatTestar blogg.se's nya app...

Stannade till på väg hem från skolan och shoppade lite. En topp, en tröja och ett par örhängen, allt från H&M. Berättar mer om skoldagen i nästa inlägg.


Söndagsskola

Sitter i skolan just nu och renderar mina två scener. Planen från början var att jag skulle ha sex scener, men det var väl lite att ta sig vatten över huvudet. Eller så skulle jag ha planerat tiden bättre... Nåväl. Halva klassen är här och animerar det sista eller renderar. Två killar i klassen använder två datorer var för att kunna rendera två scener samtidigt. Smart.

Ska sitta här tills det är färdigrenderat (runt halv två) och sen ska jag åka till stan och träffa mamma och gå och se Romeo & Julia. Lite dåligt planerat att vi skulle gå och se den just idag, men det ska bli lite skönt att tänka på något annat i tre timmar. Jag drömde nämligen att jag animerade om hela rödluvans arm...

Satt här hela lördagen också, fast då var vi som mest tre pers, nu är vi tio pers. Så glad att jag åkte hit igår, annars hade jag haft panik idag. Okej, nu ska jag sluta rambla (är det ett ord?) om skolarbetet. Hur mår ni? Vad gör ni denna halvsoliga dag?

Fjärde skolveckan avklaradDet är intressant hur snabbt man kommer in i nya vanor.

På tal om ingenting. Idag är det Fredag den 23:e (för er som inte har någon koll). Kom till skolan runt 10 imorse och åkte ifrån skolan 18:20. Det är väldigt många timmar. Och när man inser att jag bara tog ca 20 minuters lunchrast... Men dagen gick fort, särskilt de sista tre timmarna. 

Förresten min lärare är så bra! Han lämnade klassrummet för dagen ganska precis 16.00. 16.10 får jag ett problem som jag inte har någon aning om hur jag kan lösa. Får lite panik, det är snart helg och i början av nästa vecka så ska arbetet vara klart. Jag slänger iväg ett mejl och frågar om han har någon aning om hur man kan lösa problemet. En minut senare får jag svar "Jag kommer ner." och två minuter senare är han nere i klassrummet igen, och sitter 20 minuter och hjälper mig lösa problemet. Verkligen schysst!

För att det inte ska bli ett för långt inlägg så avslutar jag här. Ska gå och lägga mig nu, är jättetrött.


"Vad ska man göra efter dehär året då?"Torsdag. Hade en ganska lång dag i skolan idag. Föreläsning på förmiddagen, då gick läraren igenom post-produktion, det var väldigt intressant! Och jag är så glad att jag är så hemma i photoshop, det kommer väl till pass här! På eftermiddagen pluggade jag på som bara den, från 12- 17:30. Det gick väldigt trögt i början men i slutet började det gå bra. Det enda som är lite tråkigt med att sitta så länge är att läraren sticker. Han är schysst nog att stanna kvar ca en timme efter ordinarie lektionstid, men resterande en och en halv timmen får man klara sig själv.

Nej nu måste jag hoppa i säng om jag vill få någon sömn inför imorgon. Tjolahopp!


SjuklingHar inte bloggat på nästan en vecka, hur kommer det sig?
Men det har inte hänt så mycket antar jag. I onsdags var det föreläsning om animationshistoria, sjukt intressant! Torsdags och fredags satt vi och jobbade i datorsalarna hela dagen. I fredags satt jag kvar till 17.30, skolan var rätt tom när jag stack... På kvällen kom en kompis och sov över, vi hade High School Musical-maraton (vi missade dock halva tvåan men vad gör det). Sen har jag varit sjuk resten av helgen, har varit hemma idag och kommer vara det imorgon också. Kämpar på som bara den på att bli frisk till på onsdag.

Så nu ska jag gå och lägga mig, hoppas att jag kan sova inatt!

Hur många gånger sa läraren 'Oops'?Ni vet när man får svar från någon man beundrar? Ja, så började min dag. Inte helt fel alltså. Dagen fortsatte bra, med en ganska intressant föreläsning och efter lunch så jobbade vi i gruppen och delade upp arbetet och började jobba på vår animatic. Ser fram emot att få börja animera, vår "film" kommer bli så grym"

Nu måste jag göra lunch för imorgon, sen blir det till att sova, är nämligen riktigt trött just nu.

Dålig början men bra slutDenna måndag började ju inte direkt strålande... Jag försov mig och vaknade en kvart innan jag skulle gå, och det ösregnade ute. Fick springa till bussen såklart. Men sen så vände turen. Lyckades precis pricka in en tunnelbana så jag kom bara ca 10 minuter sent till lektionen (rätt bra med tanke på att jag försov mig en timme). Sedan förflöt dagen på rätt bra. Jag vet nu var scannern finns (man lär sig något nytt varje dag!) och det gick rätt bra med att animera på eftermiddagen. Förmiddagsföreläsningen var också väldigt intressant, handlade mest om bildförhållande, film/tv och hur Adobe Premiere fungerar. 

Nu ska jag äta middag, tror att det blir blodpudding. Alltså jag har ingen emot blodpudding, förutom att jag har helt tröttnat på det! Oh well. Nån därute som gillar blodpudding?

Bild 2222, inlägg 382.


Datorsalen. Jag redigerar bilderna på picnik.com, därav de fina "stickersen".

Det känns som om jag får färre saker att skriva om, vet inte riktigt varför...

Föreläsning som vanligt på morgonen, kände igen det mesta men det var bra med repetition. Sen var det lunch och det var ovanligt tomt i micro-rummet. På eftermiddagen så var det handledning i datorsalen och jag satt och animerade en av vårens uppgifter (som låg kvar på datorn, sedär) och jag satt kvar till runt 16-tiden. På vägen hem fick jag åka med världens fullaste buss, folk fick knappt plats att stå! Iallafall så kom jag hem tillslut, har nyss ätit en middag bestående av ravioli och nu ska jag plugga. Spännande dag va?

Min lärare kom tydligen ihåg en extrauppgift som jag gjorde i våras, det var väldigt kul att höra. Sen att extrauppgiften i sig var rätt dålig ska vi inte prata om.

Som det brukar då...

Idag var det ingen föreläsning utan vi satt bara och jobbade i datorsalen. Förresten, jag kan se Filmstaden från datorsalen. Iallafall så fortsatte jag med rummet jag började på igår, fixade fönster, soffa, tak, kruka, bakgrund och lampor. Lampor är riktigt klurigt att få till, det ska ni veta. Min lärare sa åt mig att göra soffan förresten (för att öva på att få saker att se mjuka ut antar jag) och när jag var klar sa han att det såg riktigt bra ut. Så det var ju bra att han tyckte det. Själv tycker jag att det ser ut som sådana säten på tvärbanan; de ser sköna ut men när man sätter sig så är det riktigt hårda... 

Dagen slutade rätt dåligt då jag har tappat ett av mina favoritarmband, som jag fick av mormor i studentpresent. Jag tappade det någonstans mellan skolan och hemma, så det är ju inte direkt att jag kan gå och leta efter det. Usch.

"Behind the scenes"Ja det är såhär det igentligen ser ut när man skapar i 3D. Längst till höger (de gröna strecken) är en soffa och till vänster så ser ni bordet och stolarna som var på bilden i förra inlägget.

Välkommen in!Ska försöka fatta mig kort. På förmiddagsföreläsningen så hände väl inte så mycket speciellt, mer genomgång av modellering av en karaktär. Lunch åt vi ute, jag kan inte för mitt liv förstå varför då det blåste rätt mycket. På eftermiddagen så fick vi äntligen sitta i datorsalen och jobba med Maya. Som ni ser ovan så gjorde jag ett bord, stolar, tallrikar (är väldigt nöjd med dem), tårta och muggar. Sen gjorde jag också en matta (av björnpäls), golv och väggar. Ska se om jag kan få någe material på golvet imorgon, skulle vilja att det såg ut som trä. Började också med ett fönster som jag ska fortsätta med imorgon. Och bara för att förtydliga, jag läser 3D-animation, inte inredningdesign. 

Nej nu har jag inte tid längre, ska hoppa in i duschen och sen ska jag plugga lite. Har ca två timmars sovmorgon imorgon men tänker använda de timmarna till att sova. 

Bilden på datorskärmen är fotad med mobilen, men det var väl inte så svårt att gissa. Därav kvalitén.

Här kan ni göra mackor

Efter förmiddagsföreläsningen och lunchen så satt vi och väntade på att nästa lektion skulle börja. Vi upptäckte att datorsalarna där vi skulle ha eftermiddagslektionen var stängda för att de höll på att uppdatera datorerna eller något sånt. En kille i klassen ringde lärarna och efter en stund kom de ner och sa att eftersom vi inte hade något klassrum att vara i så blev lektionen inställd.

Min grupp bestämde sig för att sitta kvar och jobba på storyboarden, men då alla grupprum verkade vara upptagna så beslöt vi oss för att gå hem till en kille i gruppen som bor typ 300 meter från skolan. (Lite avundsjuk blev jag när jag senare stod och väntade på bussen hem.) Han hade en jättesöt hund som absolut ville ha uppmärksamheten när vi försökte plugga. Jag tror vi satt en halvtimme-timme och diskuterade innan vi var nöjda och stack hemåt. 

Rubriken kommer sig av att jag hörde fel, när läraren gick igenom programmet och berättade om en funktion "här kan ni göra macro", så hörde ju jag "här kan ni göra mackor". Hungrigt undermedvetande kanske?

Lite kreativt kaos...Som jag misstänkte igår så blev detta en väldigt bra dag!

Vi började jobba med att skriva/rita storyboards till Rödluvan. Jag är riktigt dålig på att rita så mina bilder innehöll många streckgubbar, men jag tror att mina gruppmedlemmar/läraren förstod vad jag hade ritat. Lunchrasten tillbringades utomhus, solen var framme och det var otroligt varmt. Sen visade vi läraren vad vi hade kommit fram till och fick lite feedback. Sedan ägnade vi resten av lektionen åt att ändra på saker och sen ritade vi upp hela storyn på tavlan. (Det vill säga, killen på bilden fick uppdraget att rita)

Påvägen hem fick jag sällskap tills jag skulle byta till buss, det var trevligt. Sen var det såklart en väldans massa köer hem, men jag kom hem tillslut iallafall. Nu ska jag nog snart göra lite middag, ska bara fundera ut vad jag vill ha först.

Mina blommor på naglarna börjar trilla av, får göra om de i helgen.

Dansk dagIdag hade vi en dansk gästföreläsare som berättade om storyboards. Det var... inte så intressant. Dels på grund av att jag kunde mycket sen jag läst foto i gymnasiet (helbild, halvbild, extrem närbild, panorering osv, känns det igen?) och dels på grund av att läraren inte var så bra på att göra saker intressanta. Okej det första han gjorde när vi började lektionen var att berätta om sig själv. Men han kanske berättade lite för mycket om sig själv... Vi fick se en bild på hans barn och fru, vi fick reda på vad hans föräldrar jobbade med och några bilder på resor han har gjort. Jag tror inte att jag ville veta allt det där...

Men han var väldigt kunnig om sitt ämne, det måste man säga. Vi fick öva på att rita storyboards, dels för vägen till skolan och dels för en film som jag inte sett, så jag ritade för rödluvan istället. Sedan fick vi berätta för resten hur vi hade tänkt. På bilden ovan ser ni allas väg till skolan. (Yes, vi jobbar med post-it-lappar)

Nu kom jag nyss på att jag måste handla mat, så jag ska väl ta en macka för att stilla min hunger och sen sticka och handla.

RSS 2.0