Dimma





Det var väldigt dimmigt en morgon tidigare i veckan. Väldigt vackert, även om min mobil inte riktigt lyckas fånga det så bra (från en buss i rörelse dessutom).

Köpt idag



Japp, fick med mig Ratatouille hem. De säljer de flesta Pixar-filmerna på Akademibokhandeln för 99 kronor styck, spring dit och köp vet jag! Ratatouille är en av mina favoritfilmer, så jag måste ju bara äga den! Detta blir den femte Pixar-filmen jag äger, jobbar på att få ihop alla!

Trevlig fika





Mötte Caisa idag efter skolan och vi var inne på Gina T och Akademibokhandeln (köpte något, visar i nästa inlägg!) och sedan satte vi oss och fikade och pratade. Jag åt en kladdkaka (som var alldeles för liten och inte så kladdig...) och Caisa drack en kanel-vanilj-latte (?). Sedan tog vi en sväng på Lagerhouse innan vi skiljdes åt. 

Supertrevligt att träffas, även om det inte varade så länge :)

Pluggvecka över



Min katt tyckte att jag pluggade för mycket, så han satte sig på papprena...

Den stressiga perioden är över för den här gången. Hade redovisning i tisdags som gick lite sisådär, det visade sig att vi hade missat att göra en del av uppgiften. Lärarna var schyssta och tyckte att det var okej att jag gjorde den idag (fredag), så att jag kunde plugga till tentan. Så halva tisdagen och hela onsdagen satt jag och råpluggade inför tentan. Och den gick väl... sådär. Satt i två timmar och 20 minuter, och besvarade nästan alla frågor. Men jag är osäker på hur mycket jag kommer att få rätt för. Jag kommer inte att bli superförvånad om jag får göra omtenta. 

Nu har jag äntligen en ledig helg och inget inplanerat. Nästa vecka börjar vi med två nya delkurser, och jag ser verkligen fram emot dem! Så även om jag blir lite avis på alla som har fått höstlov nu så gör det mig ingenting. :)

Tentaplugg





Sitter i skolan och renderar just nu. Alltid tar det längre tid än man tror... Tentapluggar samtidigt, det känns inte som om det kommer att gå bra. Men jag har iallafall hela imorgon, halva tisdag och hela onsdagen på mig att plugga, så något bör väl fastna. Det var allt bra länge sen jag hade ett prov att plugga till, gymnasiet någon gång antar jag?

Blir nog inte så mycket bloggande den kommande veckan, har redovisning på tisdag och tenta på torsdag, sen efter det blir det roligare saker! (Typ träffa vänner för första gången sen skolan började, hur sjukt är inte det?) Nej, nu ska jag återgå till plugget. Ha en trevlig söndagkväll!

Dagens





Har lite bråttom, ska gå till bussen alldeles strax. Ska försöka jobba på så effektivt som möjligt idag så att vi kan bli klara så att jag kan ägna mig åt tentaplugget istället. Kommer nog hem någorlunda sent. Ha en bra dag!


En vecka senare...



Kort recap av förra veckan: tisdag och onsdag var jag ledig, skönt att inte behöva röra sig ur huset. Torsdags började vi jobba med nya uppgiften och sen var det föreläsning. I Fredags råkade jag läsa lite fel på schemat och åkte till skolan 10.00, när jag i själva verket började 15.00! Så jag åkte hem igen, käkade lunch, och åkte tillbaka, i princip. Sen var det föreläsning, den blev ganska intressant mot slutet. Sedan var det egentligen handledning 17-20 men... ja, alla åkte hem. 

Lördags hade jag en lugn dag, gjorde ingenting. I Söndags så var jag och shoppade, fick med mig nytt shampoo & balsam från The Body Shop, och en ny foundation från Isadora (köpt på Åhléns)

Idag åkte jag hemifrån 12 och satt och pluggade till 17, kom hem och åt en god middag och nu ska jag gå och tvätta av sminket. Tjohej!

by London







Här är några av de saker som kära mor köpte till mig när hon var i London. Ett par Converse (love 'em!) en pyjamas och en tröja (jättemysig). Fick även en t-shirt som jag inte kan visa för den är i tvätten just nu, och lite underkläder. 

Nu ska jag ta av sminket och sen sätta mig och fixa mina naglar. Kommer nog ett inlägg om det imorrn... möjligtvis.

Dagens





Tröja från GAP, jeansen vet jag inte var de är ifrån, örhängena är från Nice. Resten av smyckena är presenter så jag vet inte var de är ifrån.
Smink: Läppglans från H&M (måste btw köpa nytt, det börjar ta slut!), Eyeliner från Isadora och Mascara från L´oréal. Håret är uppsatt i en vanlig låg svans, för ovanlighetens skull.

Söndagsskola the sequel



I brist på annat... Pizza!

Sitter i skolan just nu. Hade hoppats på en pluggfri helg, men det hade blivit något fel insåg jag efter renderingen i fredags, så jag har nu fixat problemet och sitter och renderar om alltihopa. (Btw major creds till min lärare som svarade på mejl på en lördag) Hade igentligen tänkt att blogga om vad mor köpte till mig när hon var i London, men jag hann inte fota det innan jag stack hemifrån.

Var med familjen och åt på Vapiano igår, det var trevligt och gott! Alla körde på pizza. Alla utom bror köpte efterätt också, men jag tyckte att min (death by chocolate) var lite för mörk, så jag åt bara typ halva.

Min rendering har nu kommit 1/5... Jag blir nog kvar här en stund.

Blabb om fredagen



Igår (fredag) åkte jag till skolan så jag var där 12, och mötte min arbetspartner och vi satte oss och skulle fixa det sista med våra rum. Som vanligt på när man ska göra det sista på någon uppgift så motarbetar programmet en. Men vi blev klara med modelleringen och materialet runt kvart i två, och vi hade föreläsning klockan två. Föreläsningen var ganska intressant, eftersom jag kunde koppla det mesta läraren gick igenom mer praktiskt. Sedan satte vi oss och fixade ljus i scenen, vilket tog typ en timme, och sen började vi rendera. Vilket tog ca 1h 45 minuter. Så vid 19-tiden när det äntligen var färdigrenderat så satt jag ensam kvar i salen. Kom hem 20:30 och då fick jag äntligen äta middag (räknar inte baguetten jag köpte och åt som middag)

Men ärligt talat så är det lite småmysigt sådana kvällar, även om det inte var jättemånga där igår. De flesta jobbar med det sista eller väntar på renderingen. Folk går iväg och köper mat och kommer tillbaka och äter den i salen (man får varken äta eller dricka i datorsalarna...oops!). Själv satt jag med min baguette och Vitamin Well och tittade på videor på youtube, blandat med att snacka med killen brevid som också väntade på sin rendering (han hade 30 frames kvar när jag hade 140...) och blandat med att gå runt och se hur det gick för de andra.

Var supertrött när jag gick och la mig, det var underbart att får bara sova hur länge jag ville, även om jag inte har haft jättetidiga morgnar den här veckan. 

Veckans

Dagen gick ju inte alls som planerat, men jag orkar inte sitta och dra det här. Om ni följer mig på twitter så har ni en hum. Så istället så tänker jag göra en liten "veckans", som jag snodde från Elin.

Veckans toppnyhet

Höm höm, inga toppnyheter den här veckan tror jag...

Veckans WTF/Veckans äckligaste

Det där örat. En klasskompis skulle modellera ett huvud och skulle då titta på bilder för att se hur örat såg ut... Google ger dig mer än du vill ha....

Veckans köp

Kurslitteraturen, The Animator's Survival Kit, som jag hämtade på postutlämningen idag. Har bara läst 10 sidor än så länge, men den verkar otroligt bra! Stor och tung är den också, ligger nog på runt 1.5 kg. Inget man tar med och läser på bussen kanske...

Veckans insikt

Samarbete kan vara svårare än vad man tror.

Veckans vuxenpoäng

Hmm, inte fått så många vuxenpoäng den här veckan tror jag... Men jag räknar nog in Hämta Ut Paket där. Tror bara att jag har gjort det en eller två gånger tidigare.

Svart




Såhär ser jag ut idag. Klädd helsvart (förutom skorna) delvis på grund av Steve Jobs. Så sorgligt! Läste igenom Twitter-feeden imorse som jag gör varje morgon och tror att det var fyra tweets av kanske 60 som inte handlade om Jobs. Ja det var ju ett uppvaknande.

Sitter på bussen på väg till skolan just nu förresten. Vet inte hur lång dagen blir, beror på hur effektiva vi är, men preliminärt så åker jag väl hem runt 16-17.


Onsdagens skolblabb



Ingen bild från skolan idag tyvärr, så ni får leva med en till bild på mig. Skulle igentligen haft eget arbete idag (även kallat handledning) men igår så skrev läraren att vi skulle ha föreläsning, men fem minuter efter att lektionen började så ändrade sig läraren så det blev handledning igen. Intressant. 

Iallafall så jobbade vi i våra grupper (igentligen par, men grupper är ett bättre ord) och vi satte ihop våra rum och satte material på allting. Imorgon så ska vi sätta material på det vi inte hann och sen ska vi fixa en kameraåkning och rendera. Förhoppningsvis så hinner vi klart allt. 

Vaknade förresten halv åtta imorse, trots att jag inte började förns 13. Därför tänker jag gå och lägga mig tidigt idag så jag kan få lite sömn. 

Look of the day



Det här var ju rätt värdelöst, man ser ju bara en del av mig... Note to self, webcamen funkar inte för helkroppsbilder. Nåväl, vill slänga upp det här innan jag sticker till skolan så ni får leva med det. Svart linne och svart stickad tröja över. Har blå jeans under och planerar att ha mina beiga klackar. 

Okej, nu ska jag sticka till skolan, ha en bra dag!

Vad vill ni se?



Hade bara två föreläsningar idag (igentligen en, men den är delad i två och handlar om två olika saker så jag säger två) så det var en kort dag. Började 15.00, så jag hade en ganska lång sovmorgon. Jag tycker det är ganska irriterande dock, eftersom jag ändå vaknar ganska tidigt och får inget gjort på förmiddagen. Imorgon börjar jag 13.00, vilket är ännu mer irriterande. Jag vet ju inte när jag ska äta lunch.

Anyway. 

Den här bloggen är ju till 99% fylld med skriverier om skolan, inser att det måste vara jättetråkigt för er. Ledsen för det. Så jag tänkte fråga er (de 5 som läser den här bloggen!) vad ni vill se? Kanske kan försöka få till nån outfit of the day lite här och där? Suggestions? Kan ju inte göra hur mycket/avancerat som helst eftersom det mesta av min tid går åt till skolan, men jag kan ju försöka!

Fredag & Måndag





Jag vet aldrig hur jag ska börja ett blogginlägg. Borde jag kanske säga hej?

I fredags så bestod förmiddagen av att jobba med eget arbete (vi ska modellera ett rum med minst tre möbler, rätt kul!) Efter lunch så var det ett föreläsningspass innan vi fick ta helg. Under rasten så sprang jag och köpte en chokladboll, välbehövlig energikick!

Under helgen tog jag det lungt, och försökte tänka på annat än skolan (det är svårt!). Jag städade mitt rum, det behövdes verkligen. Idag började jag inte förns 13.00, skönt med sovmorgon! Satt och jobbade med rummet i ungefär fyra timmar, det gick bra tills jag skulle sätta på material. Efter att ha försökt i ca en timme så frågade jag läraren om hjälp. Han sa att jag inte borde lägga så mycket tid på materialet. Suck! Men han visade iallafall hur man fixade problemet och han är ju seriöst skillad. Om man nu får uttrycka sig så.

Nej nu ska jag sova, det är en ny dag imorgon!


RSS 2.0